Rácz Laura Rebecca, kulturális újságíró | BorPortré 2020-10-07

Rácz Laura Rebecca, kulturális újságíró | BorPortré 2020-10-07

Rácz Laura Rebecca, kulturális újságíró

Rácz Laura Rebecca kulturális újságíró. Végzettségét tekintve jogász, de két és fél éve váltott, és elkezdte a maga útját járni. 2 évig a független kulturális és közéleti portál, a ContextUs újságírója, szerkesztője, főmunkatársa volt.

Év elején létrehozta saját platformját, a Közelítő.hu-t, ami a társadalmi érzékenyítést és a kulturális újságírást kapcsolja össze. Pilotprojektje az autizmus témakörét, művészeti alkotásokban, filmen, könyvben történő megjelenését és társadalmi megítélését járta körül. Áprilisban nagyszabású társadalmi projektbe kezdett: a tudatos gyermektelenséget igyekszik minden oldalról bemutatni, kiemelten a jelenség megismertetésének és társadalmi elfogadtatásának elősegítése céljával. Arra kíváncsi, kik ezek a nők, honnan, milyen családi környezetből jönnek, miért döntöttek úgy, hogy gyermek nélkül élik az életüket. Milyen nehézségekkel néznek szembe vagy éppen milyen előnyökkel jár számukra ez az életforma? És vajon milyen a társadalmi megítélésük? Az általa szerkesztett anonim kérdőívet már 850-en töltötték ki, és közel 40 interjút készített a beszélgetésre önként jelentkező childfree nőkkel, házaspárokkal – és új elemként férfiakkal.

A reprezentatív kutatás eredményéről könyvet ír, amelyben közlésre kerülnek a legkülönfélébb személyes történetek, szívszorító, néha vicces, néha megrázó életutak – mélyinterjúk formájában.


Videótár

kozelito.hu