Hegedüs Zoltán, Nemzeti Ifjúsági Tanács | BorPortré 2020-08-12

Hegedüs Zoltán, Nemzeti Ifjúsági Tanács | BorPortré 2020-08-12

Hegedüs Zoltán, Nemzeti Ifjúsági Tanács

Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezetének, a több százezer fiatalt elérő Nemzeti Ifjúsági Tanács / National Youth Council of Hungary (NIT) elnöke.

Az általa vezetett szervezet missziójának tekinti az ifjúsági-civil szféra fejlesztését és azt, hogy felkészítse a fiatalokat az aktív társadalmi szerepvállalásra. Munkája során az országot járva találkozik a fiatalokkal, a velük foglalkozó szakemberekkel és szervezetekkel, helyi döntéshozókkal, hogy minél több tőlük érkező problémát és visszajelzést gyűjtsön be, amelyekre reagálva érdekképviseleti ügyeket, programokat és fiataloknak szóló projekteket hozhatnak létre. Céljuk, hogy az utánuk következő korosztályok alakítói legyenek környezetüknek, merjenek és tudjanak is véleményt megfogalmazni, vitatkozni és közösségben gondolkozni.

Ezen célok megvalósítása az elmúlt hónapok vírushelyzetében az offline térből az online térbe költözve számos kihívást rejtett – Hogyan tud egy személyes interakciókra és találkozásokra építő szervezet mindezek nélkül hatékonyan működni? A NIT vezetése mellett trénerként dolgozik, több ifjúsági közösségi tér, valamint a fiatalokra fókuszáló stratégiai anyag és cselekvési terv kidolgozásában vett részt lokális és országos szinten, illetve jelenleg is írja doktori disszertációját, amely politikai kommunikációval és propaganda történettel foglalkozik a XX. századi második felének brit történelmében.


Videótár

ifjusagitanacs.hu