Farkas Alexandra tudománykommunikátor és Potyó Imre természetfotós | BorPortré 2021-10-27

Farkas Alexandra tudománykommunikátor és Potyó Imre természetfotós | BorPortré 2021-10-27

Farkas Alexandra tudománykommunikátor és Potyó Imre természetfotós

Dr. Farkas Alexandra tudománykommunikációs szakember, táj- és környezetkutató geográfus, akit 2020-ban a Leginspirálóbb Fiatal Tehetségnek választottak. Potyó Imre környezetkutató, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa, számos hazai és nemzetközi díjat nyert természetfotós, Magyarországon 2018-ban és 2020-ban is megkapta az Év Természetfotósa címet. 

Dr. Farkas Alexandra tudománykommunikációs szakember, táj- és környezetkutató geográfus, akit 2020-ban a Leginspirálóbb Fiatal Tehetségnek választottak. Doktorátusát környezetbiológia területén szerezte, kutatásai során légköroptikai jelenségekkel és a dunavirág kérészeket érintő fénycsapdával foglalkozott. Mára legfontosabb szerepvállalása a tudományos felfedezések hiteles és közérthető kommunikációja lett. Ahogy a tudományos ismeretterjesztésben, úgy a borok világában is a magas minőséget kedveli, egy-egy cikket, fotót örömmel beszél át párjával egy pohár bor mellett.
Potyó Imre környezetkutató, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa, számos hazai és nemzetközi díjat nyert természetfotós, Magyarországon 2018-ban és 2020-ban is megkapta az Év Természetfotósa címet. Szívügye a tudatformálás, így képeivel, előadásaival, ismeretterjesztő cikkeivel és túráival sokakat hozott közelebb már a természethez. A finom borok időnként kiválóak számára egy-egy éjszakába nyúló fotózás csúcspontjaként a bánya mélyén vagy a tűznél elfogyasztva.

Videótár

delacier.com