Dr. Simon Botond, szakfogorvos | BorPortré 2020-07-08

Dr. Simon Botond, szakfogorvos | BorPortré 2020-07-08

Dr. Simon Botond, szakfogorvos

Szakfogorvos, PhD hallgató, a Dental-Spirit Kft. ügyvezetője

A MERT OFFICIAL – MAGYAR ESZTÉTIKAI ÉS RESTAURATÍV FOGÁSZATI TÁRSASÁG alelnöke, innovátor, a CEU InnovationsLab tagja, a Philips Magyarország szájápolási termékek márkanagykövete, igazságügyi szakértő jelölt. Tavaly decemberben Semmelweis University Innovációs Díjat, februárban pedig az American Society Of Forensic Odontology kutatási ösztöndíját nyerték meg kutatótársával. 2020 január 1-jén bekerült a Világ 100 legjobb fogorvosa közé.

Hisz benne, hogy a digitális fogászat alapjaiban fogja megváltoztatni a fogorvosi ellátást, de még fontosabbnak tartja, hogy a páciensek oldaláról is szemléletmód-váltás következzen be: tudatosabbak legyenek saját egészségükkel kapcsolatban, ezáltal jobban betartsák a javasolt terápiát, amivel saját maguk és kezelőorvosuk dolgát is megkönnyíthetik. Célja, hogy meggyőzze az embereket, hogy a mai fogorvosi ellátás gyorsabb, hatékonyabb és fájdalommentesebb, mint ezelőtt 10, 20 vagy 30 évvel volt.

Mindig keresi az újabb lehetőségeket, a hatékony pácienskezelést kulcsfontosságúnak tartja a 21. században. Jelenlegi startup cégével olyan platformot épít, amelyen keresztül fejleszthetik a páciensek dentális IQ-ját, szájhigiénés tudatosságukat és személyre szabott elemzéseket kaphatnak, hogy fogaik egészségét hosszútávon megőrizhessék.

A koronavírus alatt a fogorvosirendelők jelentős többsége bezárt, ami őt is rávilágította arra, hogy mennyire sebezhető a szakma és sokkal több energiát kellene fordítani a páciensek edukálására, ezáltal lecsökkenhetne a konzultációk száma. Simon Botond

A villányi borvidék áll hozzá a legközelebb, amelyhez számos jó emlék, jó társaságban eltöltött szakmai kikapcsolódás fűződik, többek között ezért is választott egy lezserebb villányi fehér bort.

 

Videótár

dental-spirit.com