dr. Pataki Gábor, adatvédelmi szakjogász | BorPortré 2020-11-18

dr. Pataki Gábor, adatvédelmi szakjogász | BorPortré 2020-11-18

dr. Pataki Gábor, adatvédelmi szakjogász

Adatvédelmi és egészségügyi szakjogász, az ELTE Állam – és Jogtudományi Kar Jogi Továbbképző Intézet adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász és szakember képzésének kezdete óta (2014.) képzésvezető-helyettese és oktatója.

Adatvédelemben több mint 250 szervezet átvilágítása fűződik a nevéhez projektvezetőként vagy auditorként. Jelenleg is több szervezet adatvédelmi tisztviselője és tanácsadója, doktori disszertációját is az adatvédelmi jogról írja. Alapvető célja, hogy az „elvont, emberi elme által értelmezhetetlen ködbe burkolni kívánt” adatvédelemről megmutassa, hogy érthető és érdekes, akár még szeretni is lehet. Ezért vállal számtalan adatvédelmi tudatosságnövelő oktatást szerte az országban, tévés és rádiós szereplést: a Manna FM 98.6 „Adat marad” műsorának jelenlegi, az M5 tévécsatorna „Ismerd meg!” műsorának korábbi állandó szakértője és szereplője.

Jogi diplomája mellett kommunikációs végzettséggel is rendelkezik, korábban tévézett, rádiózott és dolgozott újságíróként is, könyvet írt a 2012-es londoni olimpiáról és volt több országos sportszervezet kommunikációs igazgatója is. Az ELTE-ÁJK mellett jogot és kommunikációt oktat a Dunaújvárosi Egyetemen egyetemi tanársegédként, de több egyetemen is állandó vendégelőadó. Pataki Gábor


Videótár

etyekikuria.com