Dr. Birkner Zoltan, NKFIH | BorPortré 2020-06-05

Dr. Birkner Zoltan, NKFIH | BorPortré 2020-06-05

Dr. Birkner Zoltan, NKFIH

Dr. Birkner Zoltán szakmai életútjának meghatározó részét képezik a felsőoktatásban egyetemi oktatóként és oktatásszervezőként,

A tudományos életben az innovációmenedzsment kutatójaként, valamint a vállalkozói szférában menedzserként szerzett tapasztalatai. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatójaként legfőbb küldetésének tekintette az ipari, vállalati kapcsolatok kialakítását, a közös oktatási és kutatási programok létrehozását a régióban. Részese volt a Nagykanizsa fejlődését jelentős mértékben meghatározó stratégiai program kidolgozásának.

Személyes kezdeményezésére 2014-ben létrejött a Pannon Egyetem – Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ, amely a magyar középvárosok, kkv-k és egyetemek sikeres innovációs együttműködésének egyik legjobb gyakorlata. Pályafutását végigkíséri a régiós határmenti és határokon átívelő – elsősorban horvát, szlovén és osztrák – gazdasági, tudományos és szakmai együttműködéseket elősegítő nemzetközi programokban való aktív részvétel. 2017-től a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Kollégiumának tagja. 2018. július 1-je óta tölti be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöki posztját.

 

Videótár

nkfih.gov.hu