Biró Balázs György, Magyar E-sport Szövetség | BorPortré 2021-02-17

Biró Balázs György, Magyar E-sport Szövetség | BorPortré 2021-02-17

Biró Balázs György, Magyar E-sport Szövetség

2017 óta a hazai e-sport szereplőket tömörítő Magyar E-sport Szövetség elnöke. Pályája elején Somogy megyében fiatalkorúak pártfogó felügyelőjeként, majd büntetőjogi mediátorként, megyei később régiós konfliktuskezelő mentorként dolgozott.

Mindezzel párhuzamosan a videójátékok szerelmeseként online szakmai pályafutását is felépítette: az „OGC – Online Gaming Community” lapcsaládnál oldalszerkesztőként kezdett, később főszerkesztőként a Battlefield.hu – Magyar Battlefield Közösség portállal az „Év Battlefield közösségi oldala” díjat érdemelték ki 2010-ben az Electronic Arts és a DICE közösségi szavazásán. Somogy megyét és a mediátori pályát elhagyva Budapestre költözött és a távközlési piacon folytatta az Invitel online csapatában webcontent-, később online marketing menedzserként. A Netbarát edukációs programmal 2015-ben és 2016-ban a „Kreatív Content Marketing díj” bronz, ezüst és arany fokozatát, valamint egy „Effie” bronz díjat nyert.

2016-ban visszatért a gaming és e-sport vonalára, hogy létrehozza Magyarország első elektronikus sportokra koncentráló híroldalát, az Esport1.hu-t: jelenleg az Esport1 médiahálózat kommunikációs és stratégiai vezetője. Emellett az Egymillióan a magyar esportért egyesület elnöke, amely civil oldalról edukálja a társadalmat és a piacot az e-sportok világáról. 2020-ban az Európai E-sport Szövetség Tanácsadói testületének megválasztott tagja lett. Kiemelt projektje a V4 Future Sports Fest (egy új, közép-európai e-sport és sport rendezvény); a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság(hazánk első többjátékot felölelő ligarendszerű e-sport versenye); illetve a Megyék Csatája (Magyarország első lokális e-sport közösségeit megszólító országos versenye). De ami a legfontosabb: újdonsült apuka, ugyanis nemrégiben született kislánya, Bori. Biró Balázs György

Videótár

hunesz