Laposa Zsófia, borász
1987-ben született, harmadik gyermekként a családba. Már a gimnáziumban tudta, hogy ő is borász lesz, követve a családi hagyományokat.
Több országban tanulta a szakmát és számos helyen töltött gyakornoki időt, míg 2013-ban visszatért a családi birtokra. Mára a Laposa név megkerülhetetlenné vált Badacsonyban, hiszen a harminchektáros, családi borbirtokhoz komoly vendéglátós portfólió tartozik: legyen szó a pincészet Balatonra panorámás borteraszáról, a Hableány és a Szőlőhegy étteremről vagy a szórakozóhelyként is működő FrissTeraszról. Most viszont borászként és vendéglátósként is nehéz helyzetbe kerültek. Alkalmazkodva a helyzethez, gyakorlatilag elsőként léptek szintet és váltottak az online borkóstolók és a házhoz szállítás portfóliójára. A szakmájának él: imádja, amikor a terepen indul a reggel és a szőlőben kezdi a napot. A borászatban azt szereti leginkább, hogy a kreatív és alkotó jellege mellett a mérnöki szemléletre is szükség van.