Dr. Breuer Anita, Logiscool | BorPortré 2020-05-14

Dr. Breuer Anita, Logiscool | BorPortré 2020-05-14

Dr. Breuer Anita, Logiscool

Az eredetileg jogász végzettséggel rendelkező szakember 2013-ban fordult az oktatás világa felé, amikor lánya számára keresett programozóiskolát.

Ekkor szembesült azzal, hogy nem volt olyan programozókurzus, amely kifejezetten a gyerekek gondolkodásmódját, érdeklődését követve vezette volna be a fiatalokat a digitális világba. Így férjével közösen megalapították a saját iskolájukat: az első kurzust 2014 januárjában indították Magyarországon, több mint száz diákkal. 6 év alatt a Logiscool nemzetközi franchise-rendszerré vált, amely jelenleg világszerte 16 országban közel 100 iskolát egyesít. Az elmúlt időszakban a legnagyobb kihívás az online oktatásra való átállás volt az iskola életében.

Márciusban néhány nap alatt 1200 új oktatóvideót hoztak létre a Logiscool tanárai annak érdekében, hogy online formában folytatódhasson tovább a tanulás, áprilisban pedig elindult a Logiscool LIVE!, vagyis kezdő kurzusok online oktatása olyan gyerekek számára, akik eddig még nem tanultak programozást. Az újabb nagy mérföldkő a nyári időszakban a táboroztatás lesz, amire éppen a napokban nyílik meg a jelentkezés. Anita a boroknak őszinte kedvelője, de a testes vörösborok helyett inkább a gyümölcsösebb, üdébb ízvilágot kedveli.

 

Videótár

logiscool.com